Ботулинов токсин

Какво е ботулинов токсин?

Изглаждане на мимическата мускулатура в областа на челото и около очите

Метод, при който чрез инжектиране на ботулинов токсин се постига изглаждане на мимическата мускулатура в областа на челото и около очите. Повдигат се и паднали клепачи. Ботулиновият токсин се синтезира и отделя от специфичен вид бактерии, наречени Clostridium Botulinum.

Ботулиновият токсин блокира предаването на нервния импулс към мускулното влакно. По този начин мускулът остава в трайно състояние на релаксация, т.е. не се съкращава и не може да набръчка кожата, която се намира отгоре.

Прилага се изключително успешно при третирането на мимическите бръчки на лицето. Това са бръчките, които възникват в резултат на непрекъснатата дейност на мускулите на лицето, когато изразяваме някаква емоция – радост, гняв, тъга, учудване и т.н.

Какво е хиперхидрозата?

И как е обвързана с ботулиновия токсин?

Човешкия организъм има около 3 млн. потни жлези с дължина около 4 км и обща повърхност 1000 м2. Техните отвори са разположени на повърхността на кожата, като по-голяма част от тях се намират по дланите, стъпалата, подмишниците и слабините.

Хиперхидрозата, известна още като профузно изпотяване, е състояние на организма, при което се отделя много голямо количество пот. При нея се наблюдава нарушение в механизма за охлаждане на тялото, при което той е прекалено активен и се отделя 4-5 пъти повече пот от нормалното. Най-често обилно изпотяване се наблюдава по ръцете, краката и подмишниците, но е възможно да се прояви и по бедрата, кръста, корема, гърба и челото. Не са изключени и изблиците на студена пот.

Как помага ботулиновия токсин?

Ботулиновият токсин блокира съобщенията, които се изпращат от нерва до потната жлеза и следователно може да спре жлезата да изпълни своята задача. Веднъж след като жлезата спре да получава сигнализация от стигащото до нея нервно окончание, отделянето на пот се прекратява.

Препоръки и забрани

Една седмица преди процедурата не се приемат:

Аспирин

Лекарства против възпаления

Антикоагуланти

Дните след процедурата не се излагайте на високи температури:

Слънце

Парна баня

Солариум

24 часа след процедурата не използвайте козметични продукти (грим, червило) и не приемайте алкохол.

4 часа след инжектиране не бива да лягате и да се навеждате.

Често задавани въпроси

Научете повече за процедурата с ботулинов токсин

Процедурата се извършва от квалифициран специалист дерматолог. Използва се силно разреден ботулинов токсин, който с помощта на много фини игли се инжектира на няколко места в проблемната зона. Предварително се прави специален тест, който определя в кои участъци потенето е най-изразено. По време на манипулацията се усеща съвсем слаб дискомфорт, като веднага след това може да се завърнете към ежедневните си занимания.

Токсинът блокира отделянето на ацетил холин, който стимулира потните жлези. По този начин се пира (временно) свръхактивността на потните жлези.

Ще забележите, че потенето в съответната зона се редуцира значително (около 80 %) в рамките на месец след процедурата. Желателно е да се направи повторение на теста в рамките на месец след първоначалното поставяне с цел да се види дали има пропуснати участъци, в които продължава да има повишено потене.

Когато се съблюдават всички правила от лекуващия дерматолог процедурата е безвредна и безопасна.

Поставянето на ботулинов токсин за лечение на хиперхидроза в областта на подмишници, длани, ходила и чело е най-съвременното и ефективно решение на проблема.

Цени

Ботулинов токсин

Ботулинов токсин – Аllergan Vistabel14 лв. / 1 UI
Teрапия на хиперхидроза ( прекомерно изпотяване ) с ботулинов токсин
— Мишници1000 лв.
— Длани1000 лв.
— Ходила1000 лв.

ЗАПАЗЕТЕ СВОЯ ЧАС

Запазете час за своя час за консултация при наш специалист още днес.

Scroll to Top