Плазмотерапия (PRP)

Какво е плазмотерапията REGENLAB

Лечение с отделяне на плазмата в кръвта

Плазмотерапия (PRP) Лечението с PRP плазма се нарича плазмотерапия и се извършва с плазма, богата на тромбоцити. Най – простата дефиниция за плазмотерапията е, лечение с отделяне на плазмата в кръвта, вследствие на специален процес и връщането й в тялото по метода на повторното инжектиране.

Известно е, че тези плазми, получени в резултат на специални приложения и инжектирани обратно в тялото, са много богати на клетки, наречени тромбоцити. Тромбоцитните клетки, от своя страна, играят активна роля в заздравяването на раните, тъй като извършват функцията на активен растеж.

Лечението с PRP може да се приложи по различни причини. Прилага се както за лечение на заболявания, така и като една от естетичните терапии. Можете да намерите отговорите на всичките ви интересуващи въпроси по отношение на лечението от продължението на нашето съдържание.

Защо и на кого може да се приложи плазмената терапия PRP? Как се прилага тя? За кои заболявания се прилага? Отговорите на всички тези въпроси, които ви интересуват, са достъпни в нашето съдържание. Можете да ги намерите с пълно уверение от страна на Aglea Derma, която предлага плазмотерапията PRP със своя професионален екип от специалисти.

Плазмотерапия RegenLab - Beauty VT

Какво представлява плазмотерапия PRP?

Плазмотерапия PRP: Това е процес на отделяне на плазмата от кръвта, взета от пациента, и повторното й инжектиране на пациента.

Сред най – любопитните теми напоследък е интересът към това, че съществуват много фактори за прилагането на това лечение и за това, при кои заболявания се прилага като метод на лечение.

Ако е необходимо да се изброят при кои заболявания се прилага въпросната терапия, може да се каже следното:

Заздравяване на рани (за лечението на късно зарастващи рани, които не е възможно да зарастват поради захарен диабет или различни причини)

При всички наранявания по сухожилието

При травми на спортисти

След прилагане на зъбни импланти

Сериозното и видимо подмладяване на кожата

Разбира се, болестите, за които е необходима този вид терапия не се ограничават с изброените. Не би било погрешно обаче да се каже, че това лечение е най-предпочитаното лечение за този вид заболявания. Например, лечението с PRP е предпочитано за подмладяване. 

Ако прилагането на PRP се осъществява в продължение на необходимите сеанси, то това осигурява сериозното и видимо подмладяване на кожата. В същото време плазмотерапията има сериозни ползи по отношение на намаляването на бръчките и подобряване еластичността на кожата. С други думи, това е метод на лечение, който може да се приложи и в естетически смисъл.

Как се извършва плазмотерапията PRP?

Плазмотерапията PRP е необходимо да бъде приложена на пациентите от страна на лекарите специалисти. Ако се прилага от лицата, некомпетентни в тази област, у пациента могат да се появят сериозни симптоми.

За извършването на терапията се взема кръв от пациента и тази кръв се поставя в специално стерилизирани епруветки. След това кръвта, взета от пациента, се налива в епруветка, съдържаща специален гел и се наблюдава процесът, състоящ се от отделянето на различните веществата в тази кръв, който протича в продължение на около 8-10 минути.

Плазмата, получена от отделената кръв, се инжектира правилно в третираните зони. Процедурата не е еднократна. Въпреки, че резултат от въздействието й е налице след поне 3-4 сеанса, може да се наложи да се продължите инжектирането на годишни периоди.

Защо се прилага плазмотерапията PRP?

Отговорът на въпроса защо се прилага плазмотерапията PRP също често се търси от пациентите. Необходимо е ла се изброят най – честите причини за този вид лечение:

Може да се нанася с целта придаване на кожата блясък и гъвкавост.

Може да се прилага за предотвратяване на косопада и за укрепване на космените фоликули при пациенти с косопад.

Може да се прилага за предотвратяване на бръчки и увисване по кожата.

Може да се прилага за бързо зарастване на рани и подобни дефекти по кожата.

Плазмотерапията PRP се прилага и за бързо отстраняване на проблемите в кожата, подложена преди на лазерно лечение.

Лечението с PRP може да бъде предпочитано за всичко, включено в областта на медицинската естетика.

Цени

Плазмотерапия / PRP и Мезотерапия

Екзозоми V Tech 2ml300лв.
PRP Плазмотерапия със собствена кръв Regenlab 1 епруветка300лв.
Хибриден филър с полимлечна и хиалуронова киселина за тъмни кръгове и хлътнали очи JuveLook400 лв.
Хибриден филър с полимлечна и хиалуронова киселина JuveLook цяло лице900 лв.
Мезотерапия White In за пигментни петнаот 150лв до 360лв.
Мезотерапия за ревитализация на околоочната зона Jalupro Young Eye380лв.
Мезотерапия за тъмни кръгове под очите и стягане на клепачите : “PROMOITALIA LIGHT EYES ULTRA долен клепач70 лв.
Мезотерапия за тъмни кръгове под очите и стягане на клепачите : “PROMOITALIA LIGHT EYES ULTRA долен и горен клепач90 лв.
Мезотерапия против косопад “Promoitalia Hair”1 ml / 20 лв.
Мезотерапия за премахване на целулит и локални мастни натрупвания Promoitalia Revital Celluform10 ml / 100 лв.

ЗАПАЗЕТЕ СВОЯ ЧАС

Запазете час за своя час за консултация при наш специалист още днес.

Scroll to Top